O perníku

Historie Perníku a jiného medového pečiva začíná už ve 14.století.

To dokazuje jenom to, že perníkové výrobky jsou úžasná záležitost, protože jejich výroba a zárověn konzumace vydržela dodnes.

Nejdříve se dělaly perníky vytlačované do dřevěných formiček a až o dost později se začaly vykrajovat formičkami a zdobit sněhovou polevou.

Perník je trvanlivý výrobek, vyráběný z kvalitních surovin, nejdůležitější pro jeho výrobu je kvalitní český med od včelaře. Med zaručuje perníku především dlouhou trvanlivost

Složení : pšeničná mouka, cukr, med, olej, voda, ocet, sušená vejce, perníkové koření, kypřidlo E550 jedlá soda, nosič barviva síran sodný E514, barviva E102, E110, E122, E124, E132, E133, E151. Obsahuje alergeny 1 a 3

Energetická hodnota: 1655kJ/100g

Perníky skladujte v suchu !